Oud-collegedirecteur Gerard Vandenweghe op 80-jarige leeftijd overleden

© Foto Danny
Jos Remaut

Gerard Vandenweghe was de eerste lekendirecteur van het Sint-Jozefscollege in Izegem. Maar hij was vooral ook bekend als de erg bevlogen wiskundeleraar voor de hoogste klassen aan dat college, functie die hij bekleedde tot 1976.

Gerard Vandenweghe was een geboren en getogen Roeselarenaar. Hij werd er geboren in een middenstandsgezin op 14 augustus 1935 en liep er school aan het Klein Seminarie. Daarna koos hij voor studies wiskunde. Als jongere was hij heel geëngageerd, en met een aantal vrienden trok hij in die tijd rond met een poppenkast die stukken van Willem Denys speelde.

Eens afgestudeerd, ging Gerard Vandenweghe les geven aan de middelbare afdeling van het Sint-Jozefscollege in Izegem. Hij werd er al snel een vaste waarde en een autoriteit. Hij kon zijn leerlingen echt meenemen in zijn verhaal en liet de liefde voor de wiskunde op hen afstralen. Heel wat burgerlijk ingenieurs in spe zijn door hem op het goede spoor gezet.

Gedreven lesgever, geboren organisator

In 1976 stopt hij met lesgeven en werd hij provisor (onderdirecteur) in het Sint-Jozefscollege. Een functie die hem echt wel lag, want hij was ook organisatorisch erg sterk. In 1988 volgde hij E.H. Louis Maertens op als directeur, en werd hij meteen de eerste lekendirecteur die het Sint-Jozefscollege ooit kende. In 1995 ging hij met pensioen.

Nauwelijks een maand na het overlijden van zijn geliefde echtgenote Nicole Deleu, is ook Gerard nu heengegaan op maandag 14 maart in het zorghotel H.-Hart in Kortrijk. Hij laat een zoon Filip en twee dochters Caroline en Sofie na.

De uitvaartdienst wordt opgedragen op zaterdag 19 maart, de feestdag van Sint-Jozef, om 10.30 uur in de decanale Sint-Michielskerk van Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier