Otegemse schoolkinderen hebben nieuwe directeur

Redactie KW

De Otegemse schoolkinderen konden op de eerste schooldag kennis maken met de nieuwe directrice, Sophie Nuytten. Ook zagen ze dat de speelplaats heropgefrist werd.

Eind vorig schooljaar ging directeur Mieke Moreau op rust in de Vrije Basisschool in Otegem. Vandaag werd haar functie ingenomen door Sophie Nuytten (38) uit Outrijve. “Ik ben afkomstig van Zwevegem, waar ik ook lange tijd gewoond heb. Ik gaf er ook les in de Vrije Basisschool in het centrum van Zwevegem. De jongste jaren stond ik er voor het vierde leerjaar,” vertelt ze. Eerder onverwacht werd ze nu directeur van de school in Otegem. “Het is, zeg maar, een onverwachte droom die in vervulling gaat. Ik had er zeker niet op gerekend, maar wanneer de opportuniteit zich voordoet, zeg je natuurlijk niet nee”, zegt ze onwennig wanneer we haar met ‘directeur’ aanspreken. Ze ziet haar aanstelling als een grote uitdaging. “Het is niet alleen de start van een nieuw schooljaar, maar ook in een nieuwe school met tal van nieuwe mensen. Een grote uitdaging is het zeker.”

Gepimpte speelplaatsmuur

De jongste weken werd de speelplaats opgesmukt. Ook werd een saaie grijze muur aangepakt. Graffitikunstenaar Klaas Verschoore, van de ‘De Stroate’ uit Kortrijk, werd bereid gevonden om een mooi schilderij te maken op de muur. Het werd een geslaagd geheel, waar de kinderen vol bewondering staan naar te kijken. Het ligt in de bedoeling dat in de toekomst nog andere muren zullen aangepakt worden.

(GVZ – Foto GVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier