Opvallend in Moorsele en Wevelgem: geef zelf eens een stuk speelgoed aan de Sint!

Redactie KW

Ook dit jaar organiseren KWB Moorsele en Wevelgem opnieuw de actie ‘Iedereen een Sint’. Daarbij worden de rollen eens omgekeerd en kan elk kind kan een stuk speelgoed meegeven met Sinterklaas en Zwarte Piet.

“Een blik op de armoedecijfers in ons land leert ons vlug dat niet elk kind de Sint op dezelfde manier mag verwachten, ook al zijn ze nog zo braaf geweest”, vertelt Inge Goemaere van MO2. “Deze actie moet daar verandering in brengen. Kinderen kunnen speelgoed geven aan de Sint, die het dan bezorgt aan kansarme gezinnen met kinderen van Wevelgem en zijn deelgemeenten.”

Met “Ieder Kind een Sint” wil KWB (groot)ouders en kinderen vooral bewustmaken rond armoede en uitsluiting. “Een belangrijke vraag die wij stellen is ‘Waarmee kan jij andere kinderen gelukkig maken?’, legt Francis Lechantre uit. “Ouders en grootouders kunnen hier samen met hun (klein)kinderen over nadenken. We werken samen met het OCMW van Wevelgem en bespreken de mogelijkheden om het speelgoed te verdelen onder de kansarme gezinnen met kinderen, zonder hun privacy te schenden. We zijn onder andere op zoek naar complete gezelschapsspellen, Lego, Duplo, Playmobil, poppenkasten, kastelen, garages, autootjes, schommelpaarden, poppenwagens, actiefiguren, fornuizen, driewielers, noem maar op.”

Kinderen kunnen op zaterdag 3 december tussen 10 en 12 uur één goed stuk speelgoed uitkiezen en dit meebrengen naar het OC De Stekke in Moorsele. Daar zal Sinterklaas himself dit met veel plezier ontvangen.

(TGM – Foto TGM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier