Opschorting voor leraar uit Leffinge die collega via anonieme mails zwart maakte bij directie

24/10/16 om 14:48 - Bijgewerkt om 14:47

Een 36-jarige leraar uit Leffinge heeft van de Brugse strafrechter opschorting van straf gekregen voor negen anonieme mails die hij naar zijn schooldirectie stuurde.

Opschorting voor leraar uit Leffinge die collega via anonieme mails zwart maakte bij directie

De man ergerde zich aan de houding van een 25-jarige vrouwelijke collega in een basisschool in Westende. Het OM had een werkstraf van 100 uur gevorderd.

In juni 2015 kreeg de directie van de vrije basisschool Sint-Lutgardis in Westende enkele klachtenmails van ontevredenouders@gmail.com. Ook enkele andere leerkrachten van de school ontvingen dergelijke mails. Het onderzoek toonde aan dat een leraar van de school de anonieme mails had verzonden. De Leffingenaar was gefrustreerd over de manier waarop een jongere collega haar job benaderde.

"Op dat moment zat mijn cliënt in een moeilijke periode in zijn leven. Hij verstuurde de mails uit machteloosheid. Deze dommigheid uit idealisme was een accident de parcours", aldus meester Daniël Crabeels. Na een jaar schorsing geeft de beklaagde opnieuw les in de school en in andere scholen van de scholengroep. De scholengroep kreeg van de rechter een symbolische euro schadevergoeding toegewezen.

Ondertussen moet de beklaagde zelfs samenwerken met het slachtoffer. "Zij heeft eigenlijk mijn klas overgenomen, maar ik geef nog enkele vakken in die klas. Dat verloopt eigenlijk goed. Ik besef heel goed dat ik fout was", zei de leraar op de zitting.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!