Opnieuw jongerencafé dicht in Brugse binnenstad

Redactie KW

Negen maanden na de opening besloot uitbater Michael Decuypere te kappen met zijn zaak Lounge Twenty One, die op een steenworp van het Kraanplein lag.

Op het Kraanplein ging begin maart ook al De Vuurmolen dicht, jarenlang één van de parels aan de kroon van de Brugse horeca. Een week later viel ook het doek over het danscafé L’Amaral in de Kuipersstraat. Afgelopen weekend weerklonk voor de allerlaatste maal ‘Last call’ in de bar Lounge Twenty One. Vorige zomer opende Michael Decuypere deze zaak, maar hij slaagde er niet in om die succesvol uit te bouwen.

Kraanplein

In nauwelijks twee maanden tijd is de binnenstad van Die Scone dus drie uitgaansplekken voor jongeren armer, waaronder één op en één naast het Kraanplein, in het hart van de Brugse binnenstad. In een recent interview met het Brugse cultuurmagazine EXit liet de Brugse schepen van Jeugd Franky Demon (CD&V) zich nog ontvallen dat “Brugge net een gebrek heeft aan jongerencafécultuur.” Of hoe moeilijke omgevingsfactoren in de horeca ook de stedelijke overheid voor voldongen feiten plaatst.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier