Oplossing voor Zwevegemse Kunstacademie komt er, maar onduidelijkheid blijft

De directeurswoning op de Transfo-site is een van de te bespreken locaties. © GV
Redactie KW

“De Kunstacademie zal haar erkenning niet verliezen.”, zegt schepen Johan Rollez. Alleen, hij kon nog niet meegeven welke oplossing er komt.

Het was wachten tot na het schepencollege maandag eer een antwoord kwam van het bestuur. “Er werd in juni al een werkgroep opgericht en we hebben de conclusies van hun onderzoek al uitgebreid besproken. We hebben vandaag (maandag, red.) die pistes onderzocht, maar kunnen daar inhoudelijk niet verder over communiceren.”, aldus de schepen.

Wel wordt nu opdracht gegeven aan een externe partij om snel de haalbaarheid van die drie pistes verder af te toetsen. Bovendien wil men samenzitten met de Onderwijsinspectie om vóór het indienen van de verbeterplannen de verschillende pistes eveneens te bespreken en duidelijkheid te krijgen over wat voor hen kan en niet kan. De schepen besluit met te stellen dat hij de communicatie vanuit de Kunstacademie betreurt. “In tegenstelling tot wat gezegd wordt, nemen we de situatie wel degelijk ernstig en is er een engagement uitgesproken om de problematiek tijdig en op adequate wijze aan te pakken.” (GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier