Opendeurdag Basisschool Koning Boudewijn in Oostkamp werd kunstgalerie

Directeur Tim Maenhout van Basisschool Koning Boudewijn uit de Marechalstraat met enkele leerlingen en leerkrachten die het kunstproject realiseerden tijdens de opendeurdag. © PH
Redactie KW

Van 2013 tot 2015 liep in veel Europese landen het Comeniusproject Talking Art Art talking. Zo ook in Basisschool Koning Boudewijn in Oostkamp.

Toen het Comeniusprogramma afgelopen was, ging de school verder met het kunstproject. Daarvan kon je genieten op de kunstmarkt op de opendeurdag. Het twee weken durende kunstproject eindigde met een tentoonstelling doorheen de hele school. Die viel zo in de smaak bij leerlingen en ouders dat de school besliste om meer mensen te laten meegenieten.

Directeur Tim Maenhout: “Dit jaar is het de tweede keer dat wij onze kunstmarkt gekoppeld hebben aan een opendeurdag, waardoor de kunstmarkt er niet enkel voor eigen ouders was, maar voor iedereen. Wie langskwam, voelde zich een beetje in een kunstgalerie.”

Leerkracht Leila Defevere trad de directeur bij: “Het verbaast mij telkens opnieuw dat kinderen zo geïnteresseerd zijn in kunst, het nabootsen van werken en het creëren van eigen kunst. De fantasie van kinderen is soms eindeloos. Zo zijn ze spontaan technieken van kunstenaars gaan combineren.”

Enkele van de kunstenaars die aan bod kwamen, waren Mark Jenkins, Dali, Christo, Mondriaan, Giacometti, Barbara Kobylinska en Arcimboldo.

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier