Op zoek naar naam voor nieuw speelbos in Torhout

In november werden er 'geboortestruiken' aangeplant voor het nieuwe speelbos in Groenhove. © Foto JS
Johan Sabbe

De realisatie van het nieuwe speelbos op de hoek van de Kersouwkensstraat met de Bosdreef schiet goed op. En dus wil de stad tijdig een leuke naam voor het bos vinden. Daarvoor wordt een beroep gedaan op de bevolking.

Het speelbos komt er dankzij de vlotte samenwerking van het Lokaal Bestuur Torhout met de Provincie West-Vlaanderen en de Vlaamse Landmaatschappij VLM. Er werd een project uitgetekend dat niet alleen een oplossing biedt voor mogelijke wateroverlast in de buurt, maar de kinderen ook ruimte geeft om te ravotten.

“Hoe het speelbos er zal uitzien, weten we al”, zegt schepen van Leefmilieu Elsie Desmet. “Maar een originele naam hebben we nog niet. Dus gaan we bij de Torhoutenaren te rade. Naamsvoorstellen kunnen samen met een korte motivatie tot en met maandag 30 april gemaild worden naar ruimte@torhout.be. Uit de inzendingen worden de leukste vijf namen geselecteerd door een jury. Daarna krijgen de Torhoutse kinderen van het eerste tot en met het zesde leerjaar de kans om op hun favoriete naam te stemmen.”

Vier natuurelementen

De naam met het grootste aantal stemmen wint de wedstrijd. En zowel de bedenker als een klas uit een school wordt beloond. De inzender van de winnende naam krijgt een Torhoutbon ter waarde van 50 euro. En uit de deelnemende scholen wordt een klas geloot die een leuke prijs ontvangt. Het volledige reglement is te vinden op www.torhout.be/speelbos.

“Het bewuste terrein bevindt zich tussen de Kersouwkensstraat en de Bosdreef”, vervolgt schepen Desmet. “In november werden er geboortestruiken geplant. Er zijn vier natuurelementen terug te vinden: water, moeras, weiland en bos. Kinderen én volwassenen zullen er in een mooie omgeving een gezonde vorm van ontspanning beleven. Het zou er straks prachtig moeten worden.” (JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier