Oostendse jongeren beleven superzomer in Velodroom dankzij Urban Days

30/07/16 om 14:51 - Bijgewerkt om 14:51

Nog meer dan anders is de Velodroom in het Maria Hendrikapark in Oostende een pleisterplaats voor de jeugd. Het collectief Kliek Artistiek organiseert er tot eind augustus Urban Days, good times at the velo.

Oostendse jongeren beleven superzomer in Velodroom dankzij Urban Days

De jongeren Yarne Hoorelbeke en Tarek Shehata, Davy Van Hee (De Kim) en Jeugdschepen Arne Deblauwe. Zittend kunstenaar Diederick Nuyttens, jongere Julie Bouttens en hond Babette. Kylie Heusequin (De Kim) ontbreekt. © BVO

"De voornaamste partners binnen Kliek Artistiek zijn jeugdhuis De Kim en kleinVerhaal", opent Davy Van Hee, beroepskracht bij De Kim. "De hele zomer staat er tussen dinsdag en vrijdag een zomerbar op het binnenplein van de Velodroom. De jeugd kan hier skaten, muziek beluisteren, schilderen... Naast dit vast programma zijn er dagelijks extra activiteiten: zeefdruk, Bowl fest, Streetfest, initiatie frisbee, een dag met extra aandacht voor mensen met een beperking, summer celebration...

Skaten

Tussen de vele jongeren treffen we de 18-jarige Julie Bouttens. "Mijn vrienden skaten graag, en zo kwam ik hier in de Velodroom terecht. Tot voor kort was het hier een saaie boel, maar door de komst van Kliek Artistiek kan ik me hier volledig uitleven. Ik neem aan vrijwel alle activiteiten deel, laad hier mijn smartphone op, koop frisdrank, luister naar mijn favoriete muziek en maak nieuwe vrienden. Urban Days betekent voor mij de ideale zomerse vrijetijdsbesteding", aldus nog Julie Bouttens.

(BVO)

Info via Facebook, term Kliek Artistiek.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!