Oostendse bands en dj’s kleuren affiche van Summer Kick-Off

Schepen Krista Claeys met verschillende horeca-uitbaters tijdens de voorstelling van de Summer Kick-Off 2016
Redactie KW

Binnen een maand loopt het schooljaar op zijn einde en is het tijd om de zomer in te zetten, op een positieve manier dan uiteraard.

Daarom lanceert het Positief Uitgaansbeleid van de Stad Oostende op vrijdag 1 juli en zaterdag 2 juli de Summer Kick-Off.

De Summer Kick-Off bestaat uit een tweedaagse muzikale happening. Daarvoor werkt de Stad samen met de horeca-uitbaters van de Langestraat, Toerisme Oostende en Cultuurcentrum de Grote Post. Er wordt podium geboden aan maar liefst twaalf Oostendse bands en dj’s.

“Ik vind het bijzonder positief dat de horecazaken mee worden betrokken in het evenement”, zegt Niek Calcoen, uitbater van Club Nice in de Langestraat. “We hadden mee inspraak in de invulling van de line-up. Er is door alle uitbaters gekozen om zelf geen standjes voor onze zaak te zetten, maar we hopen natuurlijk dat na het feest de Oostendenaars de horecazaken opzoeken en daar verder feesten. Wat ook leuk is, is dat het allemaal Oostendse bands en dj’s zijn die op het podium staan, ikzelf sta op vrijdag 1 juli op de planken van 00.15 uur tot 2 uur. Altijd leuk voor de mensen die Club Nice niet kennen om zo de stap te zetten om de zaak binnen te komen. Wat natuurlijk ook geld voor de andere horecazaken.”

Vanaf vrijdag 27 mei wordt wekelijks een filmpje gedeeld op de Facebookpagina ‘Uitgaan in Oostende’. Alain en Ook Alain van Preuteleute duiken het Oostends nachtleven in om de uitgaanssfeer in Oostende vast te leggen.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier