Ook zieke kleuters kunnen tegenwoordig ‘lessen’ blijven volgen via Bednet

© BELGA
Redactie KW

Vlaams viceminister-president Bart Tommelein (Open VLD) heeft maandag een bezoekje gebracht aan de Vrije Basisschool van Oostende waar de vijfjarige Lars les krijgt via Bednet.

Sinds dit schooljaar biedt de organisatie Bednet ook die mogelijkheid aan kleuterklassen zodat langdurig zieke kleuters alsnog lessen krijgen van thuis uit.

Dit schooljaar zorgt Bednet ervoor dat 354 langdurig zieke kinderen van thuis uit school kunnen volgen, of hebben kunnen volgen. Sinds september geeft de organisatie ook kleuters de kans om op afstand lessen te volgen. Op die manier blijven ze mee met de leerstof, maar blijven kinderen bovenal betrokken met hun klas en klasgenootjes.

De vijfjarige Lars uit Oostende is een van de kleuters die gebruikmaakt van Bednet. Hij lijdt aan heupdysplasie, een aandoening waardoor zijn heup voortdurend uit de kom schiet. “Elk ziek kind heeft er baat bij om de lessen te kunnen volgen, ook bij kleuters heeft dat een grote impact. Mooi om te zien hoe Lars dankzij de lessen van thuis uit deel blijft uitmaken van zijn klas”, aldus Bart Tommelein. “Ik draag projecten als Bednet een warm hart toe. Het geeft chronisch zieke kinderen een kans om dezelfde activiteiten te doen als hun klasgenootjes. Zo kan een ziek kind zich toch ‘gewoon’ kind voelen, ook al is naar school gaan niet mogelijk. Ik ben blij dat Lars op deze manier zijn vriendjes niet hoeft te missen.”

Sinds de opstart in 2007-2008 hebben 1.783 kinderen en jongeren uit 887 verschillende Vlaamse scholen al gebruikgemaakt van het zogenaamd synchroon internetonderwijs (SIO).

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier