Ook Staden start met een techniekacademie

Het gemeentebestuur organiseert de techniekacademie in samenwerking met hogeschool Vives en vier bedrijfspartners © Joke Couvreur
Redactie KW

De gemeente Staden organiseert in samenwerking met hogeschool Vives voor het eerst een techniekacademie voor kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar.

Daarbij gaan de kinderen via twaalf workshops tussen 9 september en 9 december, telkens op woensdagnamiddag van 16.30 tot 18.30 uur, in basisschool van het gemeenschapsonderwijs ‘t Klavertje aan de slag rond technische topics. De kinderen worden daarbij op een creatieve manier in contact gebracht met chemie, hout, metaal, elektriciteit, kunststof, elektronica, informatica, bouw en biotechnologie.

Volgens Rik Hostyn van Vives is het de bedoeling dat de kinderen ‘technische geletterdheid’ krijgen. De Vlaamse arbeidsmarkt kampt volgens hem al jaren met een structureel tekort aan technische en wetenschappelijke profielen. “Te weinig jongeren kiezen voor een technische loopbaan”, stelt schepen van onderwijs Marc Bogaert (N-VA), “Als gemeente kunnen we via de techniekacademie een belangrijke rol spelen om kinderen vertrouwd te maken met techniek.”. Bij de organisatie van de Techniekacademie Staden zijn met Horafrost, Tuinen Vuylsteke, Westvlees en ‘t Ganzengoed ook vier technisch gerelateerde bedrijfspartners betrokken.

De interesse voor de techniekacademie blijkt in Staden alvast bijzonder groot. “De 20 beschikbare plaatsen waren in amper 7 minuten gereserveerd.”, aldus Rik Hostyn. (BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier