Ook leerlingen uit Sint-Lodewijkscollege 22 uur vast in luchthaven Washington

Redactie KW

Een groep laatstejaars van het Sint-Lodewijkscollege strandde na een weekje Washington in de luchthaven, wegens een technisch defect aan het vliegtuig dat hen naar huis moest brengen.

De groep leerlingen en hun begeleidende leerkrachten zaten eerst vijf uur lang vast aan boord van het toestel. “We zaten te wachten om op te stijgen, maar het bleef maar duren. Na een tijdje begon er toch wat onrust uit te breken, waarop ons uiteindelijk door de boordcommandant werd meegedeeld dat er een technisch defect was. De airco deed het niet, de temperatuur in het vliegtuig liep serieus op.”

“Ik moest dringend naar het toilet, maar dat mocht niet”

Thibaut Vanderschaeghe was een van de dertig leerlingen aan boord van het toestel. “Ik moest dringend naar het toilet maar dat mocht niet. Het boordpersoneel zei steeds weer dat we immers elk moment konden vertrekken”, vertelt hij. “Maar het heeft dan uiteindelijk nog bijna een uur geduurd voor we terug naar de terminal gebracht werden. Daar sloeg al snel de verveling toe, ik denk dat ik hooguit een uurtje heb kunnen slapen.”

Leerkracht Koen Vandenbussche, die de jongeren begeleidde, is niet te spreken over de manier waarop ze in de luchthaven werden opgevangen. “Dan verwacht je toch dat je maatschappij in actie schiet en het nodige doet, maar dat was helemaal niet het geval. Geen hotel, geen informatie over de volgende vlucht, niks… En begin het zelf maar eens allemaal uit te zoeken met een groep van dertig leerlingen. Er was in de luchthaven ook niks te krijgen om te eten, op een klein bakkerijtje na was alles dicht.”

De school vraagt nu compensatie bij Air France.

“We waren mooi op tijd in de luchthaven en ook bij het inchecken is alles correct verlopen. We gaan uiteraard de nodige stappen ondernemen om voor elke leerling een compensatie te krijgen, want daar hebben ze recht op. Van een gereputeerde luchtvaartmaatschappij als Air France verwacht je zo’n toestanden toch niet?”

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier