Ook leerlingen die het wat moeilijker hebben kunnen bij STAP in Roeselare terecht

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De Stedelijke Academie voor Podiumkunsten in Roeselare heeft recent de werking uitgebreid. Ook leerlingen die in het reguliere circuit moeilijker kunnen volgen, genieten nu volop van een muzikale opleiding.

STAP breidt vanaf dit schooljaar de werking uit met nieuwe activiteit in drie basisscholen. Sinds begin september hoeven de kinderen van SBS De Brug, BS De Plataan en BS De Octopus hun school niet meer uit om de lessen notenleer en samenzang te volgen. “STAP hoopt zo het onderwijs in de podiumkunsten toegankelijk te maken voor nog meer Roeselaarse kinderen”, vertelt STAP-directeur Dirk Lievens.

“Voor sommige leerlingen blijkt echter dat les volgen in het reguliere circuit praktisch niet haalbaar is. Dat komt omdat ze een beetje anders zijn, omdat ze leiden aan een autismestoornis, of een fysieke of mentale beperking hebben. STAP wenst ook deze leerlingen op creatief en artistiek vlak te stimuleren en voorziet daarom in een aanbod muzieklessen op maat.”

Sinds vorig schooljaar organiseren ze lessen in het Dominiek Savio Instituut in Hooglede en breiden deze werking dit schooljaar uit met lessen in MPI Sterrebos. “In totaal genieten er zo over twee scholen veertig leerlingen van muzieklessen, ze werken daarbij telkens in kleine groepen. Het zijn veertig leerlingen die anders geen toegang zouden krijgen tot de muziekschool en dat stemt ons tevreden.”

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier