Ook in De Verrekijker in Rumbeke brengen ouders de nacht door in de school

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

De eerste ouder stond maandagochtend al om 1.15 uur op de uitkijk om zijn kind in te schrijven in basisschool De Verrekijker. Omstreeks 8 uur, toen de inschrijving officieel begon, waren er een 25-tal ouders. Slechts dertien hebben daarvan vandaag al zekerheid van een plaatsje.

Bart Bogaert zat om 1.15 al klaar in zijn auto om dochtertje Lotte in te schrijven in basisschool De Verrekijker in Rumbeke. “Klaar om aan te schuiven voor het geval er nog ouders zouden opduiken. Uiteindelijk kwam Hadewych om 4 uur toe. De school was op dat moment nog gesloten, waardoor we in de koude moesten wachten. Om 5 uur kwam er dan iemand de school opendoen en konden we in de warmte wachten”, vertelt Bart.

“Doordat de plaatsen in De Vlieger allemaal ingenomen zijn, moeten er heel wat mensen op zoek naar een alternatief en zo komen ze bij De Verrekijker terecht”, vertelt Hadewych Vandamme. “Daarom dat veel ouders het zekere voor het onzekere nemen en al heel vroeg van de partij zijn. De meeste ouders zijn rond 6 uur gearriveerd. We hebben de volgorde goed bijgehouden en we hopen op iedereens eerlijkheid.”

In De Verrekijker is er plaats voor 50 kinderen. Daarvan waren al een 25-tal plaatsjes ingenomen door broertjes en zusjes die voorrang hebben. Maandagochtend waren er echter maar dertien zeker van een plek in de school. De rest kan naar indicatorleerlingen gaan, die hebben veertien dagen de tijd om zich in te schrijven. “Het kan goed zijn dat er veel meer dan dertien zich kunnen inschrijven, maar tot zolang leven die ouders wel in zekerheid. Wij zijn blij dat we het zekere voor het onzekere gekozen hebben”, aldus de twee eerste kampeerders.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier