Ook Brugs jeugdhuis Comma wil jonge ondernemers stimuleren

Wannes Loosveldt is aangesteld als projectmedewerker ondernemerschap bij Jeugdhuis Comma. (Foto BP) © Benny Proot
Redactie KW

Wannes Loosveldt van jeugdhuis Comma wil met het project SLESH jongeren tussen 17 en 23 jaar helpen hun toekomstdroom te realiseren.

“Mijn taak bestaat erin op zoek te gaan hoe jongeren hun talenten kunnen gebruiken om via pop-upstores kleine ondernemingen uit te proberen in leegstaande panden”, legt Wannes uit. “Toen ik nog in het secundair zat, liep ik met tal van ideeën rond. Aangestoken door mijn vader die zelfstandig was, wou ik ondernemen. Het valt mij op dat er ook vandaag heel wat jongeren zijn die op iets broeden. Ik wil hen op weg helpen door hen met de juiste contactpersonen in contact te brengen.”

Wannes Loosveldt is nog maar net op post, maar ondertussen kreeg hij al een aantal jongeren over de vloer. “Hun vragen zijn bijzonder uiteenlopend”, licht hij toe. “Zo heb ik al gesproken met iemand die vrijwilligerswerk wil doen in Zuid-Amerika en er jongeren die in de favela’s wonen even een zorgeloze tijd wil schenken. Iemand anders wil in Brugge uitpakken met een nieuw fuifconcept. Een andere jongere koestert het verlangen om een muziekalbum uit te brengen en vroeg om begeleiding naar het artwork toe. Er zijn ook jongeren die vragen hebben rond ICT, webdesign en vormgeving.”

Loop je ook met een idee rond dat dat je graag op de rails zou krijgen, mail dan naar wannes@jhcomma.be.

(SVV – Foto BP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier