‘Oogappel Art’ apotheose van geslaagde kunstveertiendaagse in Lo

Redactie KW

In vbs Oogappel in Lo draaide alles de voorbije twee weken rond kunst. De leerlingen maakten honderden kunstwerkjes. Die waren op vrijdagavond 16 maart in de school te bewonderen op de tentoonstelling ‘Oogappel Art’.

Eind februari was er grote paniek in vbs Oogappel in Lo. Alle kunstwerken voor een geplande tentoonstelling waren verdwenen. Maar de leerlingen bleven niet bij de pakken zitten. Samen met enkele plaatselijke kunstenaars staken ze twee weken lang de handen uit de mouwen om nieuwe kunstwerken te maken. Het resultaat van al hun creativiteit was vrijdagavond te bewonderen tijdens ‘Oogappel Art’.

“We werkten in drie verschillende werkwinkels”, zegt directrice Dorine Feryn. “Daarin maakten de leerlingen kennis met kunstenaars van vroeger en nu zoals Mondriaan, Karel Appel en Panamarenko. Iedereen heeft zijn grenzen verlegd. Kinderen met veel talenten, maar ook kinderen met minder aanleg voor kunst hebben dingen bij zichzelf ontdekt waarvan ze niet wisten dat ze dit konden.”

De tentoonstelling lokte vrijdagavond een pak ouders, grootouders, stadsgenoten en sympathisanten naar de school. Naast het bewonderen van de kunstwerken, konden ze ook genieten van een drankje en kunstzinnige hapjes in het pop-up Kunstcafé. Maar de kunststerren van de avond waren uiteraard de kinderen.

(KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier