Onze-Lieve-Vrouwecollege beleeft inleefreis in Banjul

Redactie KW

Een uitgebreide delegatie van veertig jongeren en enkele begeleiders uit het Onze-Lieve-Vrouwecollege is nog tot dinsdag 24 februari op reis in Banjul, de hoofdstad van Gambia.

De reis van de leerlingen en hun begeleiders kadert in de stedenband tussen Stad Oostende en de stad Banjul. Tien jaar geleden zette de school uit de Vindictivelaan een partnerschap op met het Saint-Augustines Senior Secondary School, vijf jaar geleden ontstond een samenwerking met de Saint-Augustines Upper Basic School.

Vanuit Banjul delen de leerlingen uit het vijfde en zesde jaar ons hun ervaringen mee. “De reis vormt het orgelpunt na een lange voorbereiding”, stellen Bavo Persyn, Tyra Egermont en Savannah Heyer. “In een brief moesten we de motiveren waarom we de reis naar West-Afrika koste wat het kost mee wilden maken. De meesten wilden vooral kennismaken met de manier van leven, de gewoontes en de cultuur. We maakten een tocht op de rivier Mangrove, kwamen in de savanne en speelden voetbal, basket en volleybal tegen Gambiaanse leeftijdsgenoten. Ook lessen bijwonen hoort erbij.”

“We kwamen niet met lege handen naar Banjul. Een fuif, ontbijt en een koekjesverkoop bracht 5.300 euro op. De som zal vooral gebruikt worden voor de bibliotheek, sportuitrusting en sanitaire voorzieningen in onze zusterscholen. Met een deel van het geld wordt materiaal voor brandwondenverzorging aangekocht. Dit materiaal zal in Banjul zeker nuttig besteed worden. Op dinsdag 24 februari landt ons vliegtuig op Belgische bodem. Het wordt ongetwijfeld een ervaring die aan de ribben blijft plakken”, aldus nog Bavo Persyn, Tyra Egermont en Savannah Heyer.

(BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier