Ontwerper en uitvoerder voor skatepark aangesteld, opening in 2016

Mits de laatste aanpassingen zou dit het nieuwe skatepark moeten worden.
Redactie KW

Het stadsbestuur heeft een beslissing genomen over de definitieve ontwerper en realisator van hun nieuwe skatepark, dat ten laatste mei 2016 klaar moet zijn.

Het Izegemse Olivier Construct NV diende de economisch meest voordelige offerte in. “Het ontwerp biedt skatetechnisch voldoende variatie, zowel voor de beginnende als gevorderde skaters. De grote natuurlijke flow en gevarieerde tricks en toestellen zijn voor iedereen een uitdaging. Ook voor niet-skaters wordt het groen tussen de Koning Albert I-laan en de nieuwe Sportdoze een aantrekkelijke plaza met een open karakter en zodoende ook voldoende sociale controle. Rolstoelgebruikers krijgen via een helling tot het rode gedeelte van het skatepark en zelfs bezoekers met een visuele beperking zullen door de kleurencontrasten verschillende zones kunnen onderscheiden.”, legt sportschepen Katrien Van Ryssel (Open VLD) uit.

Voor het ontwerp en de realisatie van het monolithisch park van om en bij de 800 m² wordt 287.761 euro inclusief BTW vrijgemaakt. Deels wordt dit opgevangen door het Impulsprogramma Vlaamse Kust. Begin september komen ontwerper-realisator en de eerder opgerichte skatewerkgroep nogmaals samen om de laatste opmerkingen te bespreken.

(JW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier