Onderwijsschepen Tom Germonpré uit Oostende terug op de schoolbanken

Onderwijsschepen Tom Germonpré met zijn tijdelijke klasgenoten © FRO
Redactie KW

Het is de bedoeling dat de schepen zijn ervaring deelt met de Vlaamse Scholierenkoepel en meer inzicht krijgt in hoe alles waait en draait in het secundair onderwijs

Op vraag van de Vlaamse Scholierenkoepel, een soort vakbond van de leerlingen, keerde Tom Germonpré (43), Oostends schepen voor Onderwijs, terug naar de schoolbanken van het Pegasus Atheneum, waar hij vroeger school liep, afdeling wiskunde-wetenschappen.

Dinsdag volgde hij van ‘s morgens vroeg de lessen, met de leerlingen van de 5e humane wetenschappen. Hij werd begeleid door Linde De Vlieger, voorzitter van de leerlingenraad van de school.

Die toets van wiskunde, over limieten, was geen spek voor mijn bek

“Het is voor mij een aparte ervaring om, bijna twintig jaar na het behalen van mijn licentiaat Geografie, weer op de schoolbanken te zitten. Ik volgde de lessen wiskunde, natuurwetenschappen, Frans en geschiedenis. Die toets van wiskunde, over limieten, was geen spek voor mijn bek. Ik heb het gevoel dat de leerkrachten van vandaag communicatief heel sterk zijn. Ze weten op welke manier ze hun leerstof, hun informatie moeten doorgeven aan de leerlingen. De leerlingen vind ik heel braaf en zeer geïnteresseerd. Vanmiddag volg ik nog twee uren gedragswetenschappen.”

“Mij werd gevraagd een analyse te maken en dat door te sturen naar de Scholierenkoepel. Ik zal dat met plezier doen, want ik ben stuk slimmer en rijper geworden, hier in Pegasus, mijn vroegere school (KA 2 Stene) die geëvolueerd is van een kleine school naar een grote, moderne campus!”

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier