Onderwijsminister Hilde Crevits vraagt leraars begrip, geduld en solidariteit

06/10/14 om 21:23 - Bijgewerkt om 21:23

Bron: Kw

Tijdens haar toespraak op het feest ter gelegenheid van 15 jaar scholengroep Sint-Michiel in Roeselare, beloofde ze werk te zullen maken van de afbouw van de regeltjes allerhande en de administratieve last, die het de leraars vandaag de dag zo moeilijk maken om de essentie van job te blijven uitoefenen. Volgens haar kan dat meteen ook een efficiëntie-oefening zijn die bijdraagt tot de besparingen die de Vlaamse regering zich ook in de onderwijssector tot doel stelt.

"Er zijn te veel regels allerhande die de werking van ons onderwijssysteem bezwaren. We moeten ons de vraag durven stellen welke van die regels er echt nodig zijn en welke er kunnen verdwijnen. Maar dan moeten we ook bereid zijn om bij elk probleem dat zich aandient niet onmiddellijk te vragen naar nieuwe regels om dat ene probleem op te lossen. Ik wil beslist werken aan de afbouw van de regellast, maar dan verwacht ik sterke directies en sterke scholen, die in staat zijn zelf de problemen aan te pakken die zich aandienen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!