Ondanks inbeslagname 2.000 voetzoekers tòch nog luide 100 dagen in Izegem

© Frank Meurisse
Redactie KW

Het is duidelijk dat de laatstejaarsleerlingen van de middelbare scholen de laatste honderd dagen van hun lessen hebben ingezet. Al van vrijdagmorgen vroeg weerklonken overal knallen.

Hoewel in de school Prizma campus VTI een 2.000-tal voetzoekers in beslag werden genomen, bleken er nog genoeg in omloop om feest mee te vieren. Al van vanmorgen vroeg weerklonken op diverse locaties knallen in de stad. Op sociale media leidde dat her en der tot ongenoegen. In het VTI zelf bleef het opvallend stil… Ook in de andere scholen verliep het 100 dagenfeest vredig. Leerlingen kwamen nadat ze in alle vroegte al een bezoekje aan de Grote Markt hadden gebracht kleurrijk uitgedost naar school.

Ondanks inbeslagname 2.000 voetzoekers tòch nog luide 100 dagen in Izegem
© Frank Meurisse

Op de ene campus was er een dagvullend programma voorzien, terwijl op de andere de leerlingen er per klas op uit trokken om dolle pret te beleven. Enkele zevendejaars van de campus Bellevue amuseerden zich extra. “We konden vorig jaar al eens oefenen en weten nu écht hoe we de honderd dagen moeten aanpakken”, zeiden de leerlingen.

(MI-foto Frank)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier