Noor Dedrie uit Boezinge keert vervroegd terug van stage uit Gambia door ebolavirus

Noor Dedrie. (Foto FB) © Foto FB
Redactie KW

Noor Dedrie (21) was sinds februari op stage in Gambia, maar moest door het dreigende ebolavirus vervroegd terugkeren.

Vorige week moesten een aantal Vlaamse studenten vervroegd terugkeren uit het West-Afrikaanse Gambia door het ebolavirus. Het virus, dat inwendige bloedingen veroorzaakt, is uitgebroken in het naburige land Guinee en heeft ondertussen al meer dan honderd doden gemaakt. Nu ook het virus in Gambia dreigt uit te breken, haalden verschillende Vlaamse hogescholen hun studenten terug van buitenlandse stage.

Een van die studenten is Noor Dedrie (21) uit Boezinge. De laatstejaarsstudente lager onderwijs aan hogeschool Vives in Brugge was sinds 11 februari op stage in Kerr Sering. “Normaal gezien zou ik er blijven tot 11 mei”, vertelt Noor. “Maar op vrijdag 4 april belde de school dat we moesten terugkeren. Sinds vorige woensdag ben ik terug thuis, een grote maand eerder dan gepland.”

“We hadden al over het virus gehoord, maar we kwamen er niet mee in aanraking. Hogeschool Vives heeft ons echt uit voorzorg weggehaald. Dat is natuurlijk niet leuk, want we hadden nog heel wat gepland. Zo zouden we een schoolfeest en een sportdag organiseren en de klaslokalen schilderen. Jammer genoeg is dat er niet meer van gekomen. Maar ik begrijp de beslissing van de school.”

Na de paasvakantie zitten Noor en de andere teruggekeerde studenten samen met hogeschool Vives om te kijken hoe het verder moet met hun stage. (MC)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van vrijdag 18 april

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier