Nooit eerder telde Brugge zoveel studenten

© SVV
Redactie KW

Volgens schepen van Brugge Studentenstad Franky Demon (CD&V) telt Brugge dit academiejaar 8.496 studenten. “Daarom schroeven we het aantal activiteiten verder op”, klinkt het.

Als je alle jongeren optelt die zich dit academiejaar aan de Hogeschool West-Vlaanderen (Howest), Vives, KU Leuven campus Brugge, Zowe, het Vesaliusinstituut en het Europacollege inschreven, kom je op driehonderd studenten meer dan een jaar geleden. “Vooral de nieuwe campus van de KU Leuven mocht een pak nieuwe studenten verwelkomen, maar ook de opleidingen van Howest zitten in de lift“, duidt Franky Demon (CD&V), schepen van Brugge Studentenstad.

Students On Ice

Om hen ervan te overtuigen dat ook Brugge een studentenstad is, komen er nog voor de jaarwende verschillende activiteiten aan. Zo is er op woensdag 25 oktober de 6-urenloop die voor het eerst in openlucht plaatsvindt. Een maand later, op donderdag 23 november is er Soccer On Ice, een ludieke activiteit waarbij studenten zich met een bumperball aan een partijtje voetbal wagen op het ijs. Op dinsdag 5 december krijgen tweehonderd studenten de kans om in S&R Olympia het sop in te duiken tijdens de Tropical Night Swim. Het sportieve luik wordt op dinsdag 19 december op de kerstmarkt afgesloten tijdens Students On Ice.

Jongerenpas

Ook cultuurliefhebbers komen aan hun trekken. Zo is er op dinsdag 14 november een exclusieve filmavond genaamd ‘A Dark Night@Cinema Lumière’. Op donderdag 19 oktober ten slotte kunnen Brugse studenten zich met elkaar meten tijdens de quiz ‘De Slimste van Brugge’. Alle Brugse studenten kregen een Brugge Leeft-jongerenpas die hen voordelen biedt in meer dan zeventig handelszaken.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier