Nog hogere slaagkansen als je in West-Vlaanderen studeert

Redactie KW

Naast het feit dat West-Vlamingen een hogere kans hebben om hun diploma binnen de termijn van drie academiejaren te behalen, blijkt volgens Kulak Kortrijk dat studenten die in West-Vlaanderen studeren waarschijnlijk ook een hogere slaagkans hebben.


Dat blijkt alvast zo te zijn voor studenten die aan de KU Leuven Campus Kulak Kortrijk studeren. “Daar ligt het huidig percentage van het aantal studenten dat binnen de termijn van drie academiejaren hun bachelordiploma behaalt op 44,8 %,” luidt het bij Kulak. “Dat percentage ligt 10% hoger dan het Vlaamse gemiddelde dat zoals reeds eerder werd gecommuniceerd op 34% ligt.”

Uitschieters binnen Kulak zijn geneeskunde (85% – te verklaren door het toelatingsexamen), wiskunde (70%), biologie (60%), chemie (64%) en toegepaste economische wetenschappen (52%).

Ook voor de KU Leuven opleidingen in Brugge en Oostende liggen de studievoortgangscijfers in dezelfde lijn. “Aangezien deze opleidingen echter pas sinds vorig jaar geïntegreerd zijn binnen de KU Leuven zijn er van deze opleidingen nog geen cohorten beschikbaar, maar het percentage studenten dat na één jaar een volledige studievoortgang heeft behaald bedraagt bijvoorbeeld voor industriële wetenschappen 51%.”

(red)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier