Nieuwe vleugel voor Sint-Andreas Oostende dankzij renovatie klooster

Redactie KW

Op de laatste weekdag van de grote vakantie konden alle geïnteresseerden kennismaken met het tot schoolgebouw omgevormde klooster van het Sint-Andreas in de Schapenstraat.

De vrije basisschool bevindt zich tussen de Stuiver- en de Schapenstraat. Ook nu de renovatie van het vroegere klooster achter de rug is, blijven beide toegangen tot de school behouden. Het klooster zelf werd volledig ontmanteld. Op de benedenverdieping is er nu onder andere plaats voor het bureau van de directie, het secretariaat, het kopieerlokaal en de lerarenkamer.

Op de eerste verdieping vinden we een EHBO-ruimte, de differentiatieklas, een vergaderzaal, het sanitair voor de leerkrachten en een technische ruimte. De bovenverdieping bevat een CLB-lokaal, een klas geschikt voor logopedie, een gesprekslokaal, een muzische ruimte en opnieuw sanitaire voorzieningen voor de leerkrachten. De nieuwe vleugel van het Sint-Andreas Schapenstraat is gebruiksklaar. De hele operatie kostte meer dan 1 miljoen euro. De financiering gebeurde met de steun van AGIOn, het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs.

(BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier