Nieuwe stek voor De Tovertuin in Roeselare

Schepen Filiep Bouckenooghe samen met de medewerkers van De Tovertuin. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Marlies Maddens
Marlies Maddens Freelance reporter

Speel- en ontmoetingsproject De Tovertuin verhuist van de Kokelarestraat naar speelotheek GOED. De nieuwe locatie heeft verschillende extra troeven.

De Tovertuin, het speel- en ontmoetingsproject voor kwetsbare kinderen en ouders, verhuist van de Kokelarestraat naar de speelotheek GOED in de Noordstraat 155. De nieuwe locatie heeft extra troeven. GOED is een gezellige plaats en dus de perfecte locatie voor ouders om elkaar te ontmoeten, voor kinderen om samen te spelen en voor de vrijwilligers om er een woordje uitleg te geven over speelgoed uitlenen. In GOED is er een uitgebreid aanbod aan spelmateriaal voor jong en oud om te ontdekken en te ontlenen. Ouders en hun kinderen tussen 0 en 3 jaar kunnen er gratis en zonder afspraak terecht. “De eerste levensjaren van een kind zijn heel belangrijk voor zijn verdere ontwikkeling. Met De Tovertuin willen we ouders en kinderen daarin ondersteunen”, zegt Welzijnsschepen Filiep Bouckenooghe (Groen). Er werd een projectdossier ingediend bij de provincie West-Vlaanderen en zo werd De Tovertuin in het leven geroepen. Gedurende drie jaar werd het gefinancierd door de provincie, maar nu wenst Roeselare het op haar eentje verder te zetten.

Band versterken

“De Tovertuin ondersteunt ouders via spel om de band met hun kind te versterken”, vult OCMW-voorzitter Bart Wenes (CD&V) aan. “En dat is ontzettend belangrijk. We reiken handvaten aan om de behoeften van het kind beter te begrijpen en hierop in te spelen.” Deelnemers kunnen vanaf nu gratis en zonder afspraak bij GOED terecht op donderdagvoormiddag. Elke dinsdagvoormiddag is er ook een extra ontmoetingsmoment in de Ardooisesteenweg 39. (Marlies Maddens)

Meer Informatie via: www.huisvanhetkindroeselare.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier