Nieuwe schoolbouwprojecten in Marke, Knokke-Heist, Harelbeke, Koolskamp, Roeselare en Oostende

Redactie KW

Deze week hebben zes schoolbesturen in onze provincie het bericht gekregen dat ze kunnen starten met hun plannen voor een nieuw schoolgebouw. Het gaat om scholen in Marke, Knokke-Heist, Harelbeke, Koolskamp, Roeselare en Oostende.

De nieuwbouwprojecten in West-Vlaanderen passen in het publiek-private programma ‘Scholen van Morgen’ en zijn goed voor bijna 11.000 vierkante meters aan bouwoppervlakte en een totale investeringswaarde van zo’n 25 miljoen euro, laat het kabinet van minister Hilde Crevits weten.

De zes schoolprojecten:

1. Ter Bruyninge – Marke

Vervanging van bestaande oude paviljoenen die dateren van de jaren ’60 en niet meer voldoen aan de huidige normen. De nieuwbouw (2033 m²) bevat klaslokalen, administratie, een turnzaal en een geïntegreerde overdekte speelplaats. De omgeving is rustig met veel groen. Bedrag : bijna 5 miljoen euro.

2. Sint-Bernardusinstituut – Knokke-Heist

Nieuwbouw voor de middenschool van 1.370 m² met klaslokalen, vergaderlokaal en technische ruimte. Daarnaast worden er ook een aantal omgevingswerken uitgevoerd, waaronder een open speelplaats. Bedrag : bijna 2,9 miljoen euro.

3. Guldensporencollege – Harelbeke

Een nieuwbouw van 2.050 m² met klas-, en vaklokalen, een studiezaal, administratieve lokalen en restaurant/refter met bijbehorende voorzieningen. Daarnaast voorziet het project in de aanleg van een aantal omgevingswerken waaronder 164 m² overdekte speelplaats, 651 m² open speelplaats, 360 m² fietsenberging en 437 m² parkeer- en manoeuvreerruimte. Bedrag : ruim 4,6 miljoen euro.

4. De Horizon – Koolskamp

Dit bouwproject wordt in twee fasen gerealiseerd. De eerste fase omvat een nieuwbouw van 201 m² met refter en bijbehorende keuken, berging en circulatieruimte alsook de aanleg van een patio en de renovatie en de verbouwing aan de omliggende gevels waar het project op aansluit. In de tweede fase wordt een nieuwbouw van 852 m² neergezet voor een kleuterschool met 5 klassen, bijbehorende administratieve lokalen en hoofdtoegang tot de school. Daarnaast een aantal omgevingswerken waaronder een overdekte speelplaats van 101 m² en een open speelplaats van 399 m². Bedrag : bijna 2,7 miljoen euro.

5. Centrale diensten Scholengroep Sint-Michiel en Arkorum – Roeselare

Realisatie van een kantoorgebouw voor de scholengroepen vzw Sint Michiel en vzw Arkorum. Het project (1945 m²) omvat de afbraak van de bestaande gebouwen op de site, het bouwen van een kantoorgebouw uit 4 bouwlagen en het realiseren van een parking. Er is veel aandacht besteed aan synergie met het nabijgelegen park. Bedrag : ruim 4,5 miljoen euro.

6. VBS Sint-Andreas – Oostende

Nieuwbouw van een lagere school van 2.267 m² waarvan 2.174 m² klas- en vaklokalen, refter en technische ruimte en een sportzaal van 93 m². Daarnaast voorziet het project de aanleg van omgevingswerken: o.a. een overdekte speelplaats en een open speelplaats. Bedrag : ruim 5,1 miljoen euro.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier