Nieuwe school, nieuwe kinderopvang en nieuwe zorgflats in Rumbeke

Zo zal fase 1, residentie Oetstattus, eruit zien. Bemerk dat de aoptheek Peene hier al afgebeeld wordt op het gelijkvloers, kant Rumbeeksesteenweg. (GF)
Redactie KW

Vanaf dit jaar krijgt het begin van de Hoogstraat een heel andere aanblik door de nieuwbouw die er wordt opgetrokken voor basisschool De Vlieger. Ook kinderopvang De Speelvogel krijgt er zijn onderkomen

“Door de gestage woonuitbreiding in Rumbeke kunnen zowel de school als de kinderopvang de toenemende vraag amper meester. Met dit nieuwbouwproject moeten de huidige capaciteitsproblemen binnen afzienbare tijd verholpen zijn”, zegt burgemeester Luc Martens. Het schoolgebouw moet plaats bieden aan 200 kleuters en 300 leerlingen.

Dit bouwproject sluit aan bij de zorgappartementen die worden gebouwd door de firma Verstraete aan beide zijden van de Louis Leynstraat, waarbij er een ondergrondse doorgang komt voor de parkings en een bovengrondse overbrugging voor het gemeenschappelijk restaurant voor de bewoners. “We onderzoeken ook of dit deel van de Louis Leynstraat niet autovrij moet worden gemaakt, om zo alles in te zetten op veiligheid en de creatie van een vrije ontmoetingsruimte voor jong en oud”, besluit de burgemeester.

(JRE)

Het volledige verhaal in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 24 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier