Nieuwe praktijklokalen agro en bio bij hogeschool VIVES Roeselare

Coördinator dierenzorg Arnold Stael in het nieuwe insectenlokaal. © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Hogeschool VIVES campus Roeselare nam in de Wilgenstraat de nieuwe praktijklokalen voor de opleiding agro- en biotechnologie officieel in gebruik.

Deze nieuwe lokalen zullen niet alleen worden gebruikt voor het klassieke lesgeven, maar worden ook ingezet voor onderzoeksactiviteiten en maatschappelijke dienstverlening naar het werkveld toe.

“De nieuwe lokalen bevinden zich op de plaats waar vroeg de vaardigheidsafdeling van de opleiding verpleegkunde was gevestigd. Deze is nu ondergebracht in een nieuwbouw op de campus Roeselare”, verduidelijkt studiegebieddirecteur Jan Vandekerckhove.

Insecten eten

De eerste ruimte van de nieuwe agro- en buitechnologielokalen krijgt een dubbele invulling als insecten- en plantenlokaal. “Enerzijds willen we onderzoeken wat de mogelijkheden zijn rond insectenconsumptie en anderzijds hebben we hier de ideale omstandigheden voor bloei- en groei.” Het tweede lokaal is ingericht als voedingsruimte met bakkerij- en zuivelverwerkingsapparatuur. En de overige twee klassen worden gebruikt voor praktijkopleiding voor de studenten dierenzorg. Er zijn onderzoekstafels en labotafels. En er is zelfs een dierenartspraktijk nagebootst, met hospitalisatieruimte, kennels en operatieruimtes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier