Nieuwe kleuterschool voor Sint-Amandsbasisschool Noord

Redactie KW

Donderdag werd de symbolische eerste steen voor de nieuwe kleuterschool van de Sint-Amandsbasisschool Noord gelegd.

De realisatie van de nieuwe kleuterschool maakt deel uit van het masterplan waar ook de bouw van het nieuwe Guldensporencollege toe behoort. De kleuterschool van Sint-Amandsbasisschool Noord bevindt zich momenteel onder de Sint-Amandstoren. “Die ruimte zal verder gebruikt worden door het Guldensporencollege“, vertelt directeur Johan Schietgat.

De nieuwe kleuterschool wordt tegen de kapel gebouwd. Er komen zes klassen, een opvangklas, een slaapklas, een poppenkastklas, een sanitair blok en een overdekte speelplaats met zandbak. De nieuwe school zal klaar zijn in februari 2017.

600 keien

Als symbolische eerste steen werden 600 keien gebruikt. Die werden gepersonaliseerd door iedereen die aan de school verbonden is. Alle keien werden donderdag in een steenkorf gelegd die later zal gebruikt worden als zitbank voor de kleuters. Zo is dit een blijvend aandenken.

De kinderen zongen een ‘eerste-steenleggingslied’ en kregen allemaal een werfhelm met het cijfer 1 op. Dat cijfer staat voor het zeer gunstig ‘advies 1’ die de school kreeg bij de laatste doorlichting.

Na de eerste steenlegging volgde een receptie voor de genodigden in de refter, maar ook de kinderen konden genieten van een receptie in hun klassen.

(EDB – foto JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier