Nieuwe klassen voor 2.500 West-Vlaamse leerlingen

14/04/17 om 08:40 - Bijgewerkt om 08:42

Het is onderwijsminister Hilde Crevits duidelijk menens met haar inhaalbeweging om onze schoolgebouwen te vernieuwen en uit te breiden. Ze schakelt nu nog een versnelling hoger door de uitbreiding van het systeem van huursubsidies. Een eerste ronde van bouwprojecten is nu goedgekeurd en daarbij scoort onze provincie bijzonder goed: van de 24 goedgekeurde dossiers zijn er maar liefst 11 West-Vlaams, samen goed voor bijna 25.000 vierkante meter schoolgebouwen.

West-Vlaanderen boven dus, maar hoe komt dat? "Voor alle duidelijkheid: de goedkeuring gebeurde op basis van diverse criteria, waarbij duurzaamheid, multifunctioneel gebruik en dwingende behoefte aan onderwijshuisvesting de belangrijkste zijn", benadrukt onderwijsminister Hilde Crevits. "Maar het was nu eenmaal een feit dat er na onze open oproep aan de schoolbesturen, waarop ongeveer 40 reacties kwamen, opvallend veel West-Vlaamse dossiers werden ingediend. Dat toont aan dat de West-Vlaamse schoolbesturen goede dossiers hebben ingediend."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!