Nieuwe kinderopvang op Rollegems gehucht Tombroek

Redactie KW

Kinderverzorgster Katrien De Reycke, partner van Dirk Kekenbosch, wordt het gezicht van kinderopvang La Maison Anna-Martha langs de Tombroekstraat 211.

“We vonden het toepasselijk om de namen van de oorspronkelijke eigenares van het huis te gebruiken. Die dame heette Anna, haar tweede voornaam was Martha. We voegden er La Maison aan toe, een Franse benaming. We zitten hier namelijk in de streek van de taalgrens”, vertelt Katrien De Reycke (53).

“De kinderopvang is gelegen achteraan het woonhuis. Het vroegere bijgebouw werd volledig gerenoveerd en er werd een stuk bijgebouwd met grote raampartijen die zorgen voor contact met de natuur. De kinderopvang is via een autovrije weg verbonden met landbouwbedrijf Rollie’s waar we regelmatig de boerderijdieren zullen bezoeken.”

Katrien vertelt dat ze de kinderopvang samen met een kinderverzorgster zal runnen. “We zullen open zijn van 7 tot 19 uur en ook op zaterdagvoormiddag.” Er is een eet-, speel- en slaapruimte, een afgesloten terras en een speeltuin. “Nu het landbouwbedrijf gerund wordt door mijn zoon en schoondochter, krijg ik de mogelijkheid mijn droom waar te maken, namelijk het runnen van een kinderopvang.” Katrien blijft de administratie van landbouwbedrijf Rollie’s voor haar rekening nemen. Het openings- en kennismakingsweekend van La Maison Anna-Martha zal rond Sinterklaas plaatsvinden.

(EDB)

Info: www.anna-martha.weebly.com, la.maison.anna.martha@gmail.com en 0475 32 40 28

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier