Nieuwe kindergemeenteraad in Oostkamp

De nieuwe kindergemeenteraad met de echte burgemeester en schepenen van de gemeente die nog enkele bruikbare tips voor een goed bestuur verklapten. © PH
Redactie KW

In OostCampus werden de nieuwe burgemeester en de schepenen van de kindergemeenteraad verkozen.

De kindergemeenteraad wordt samengesteld uit telkens twee leerlingen van de tien scholen op Oostkamps grondgebied. Na de eerste stemmingsrond was nog niet meteen duidelijk wie de burgemeester zou worden. In de tweede ronde werd uiteindelijk Anna Gielis uit Middenschool Sint-Pieters als burgemeester aangesteld. Haar lagere jaren doorliep ze in de Koning Boudewijnschool. De eerste schepen en tevens schepen van Milieu werd Toon Claes. Schepen van Reclame werd Mira Van de Walle. Voor de functie Vrije Tijd werd Jozefien Stijnen verkozen. Verkeer ging naar Robbe Verhelst en Sport naar Gilles Timmerman. Het mandaat Onderwijs wordt door Elena Verlinde waargenomen.

De kindergemeenteraad komt minstens vier keer per jaar samen. De zittingen zijn openbaar en worden telkens op woensdagnamiddag gehouden. Kervers burgemeester Anna Gielis: “Eigenlijk is Oostkamp al heel goed maar ik wil het nog beter en leuker maken. Zo komen er misschien nog meer mensen wonen en wordt Oostkamp nog beroemder. Toch denk ik enkele dingen te kunnen veranderen . Ik hoop heel wat interessante vragen en opmerkingen te krijgen van mijn raadsleden die op hun beurt de verschillende scholen vertegenwoordigen. Ik zie het wel zitten.” (PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier