Nieuwe kinderburgemeester in Koksijde is van Nieuwpoort

Foto's Dirk Vanhove, gemeente Koksijde
Redactie KW

Dinsdagnamiddag vond onder leiding van schepen van Jeugd en Onderwijs Lander Van Hove in de Kokpit (raadszaal) van het gemeentehuis te Koksijde de installatievergadering plaats van de nieuwe kindergemeenteraad 2015-2016.

De nieuwe kinderburgemeester van Koksijde is Maité Vanhee van de Gemeentelijke Basisschool Oostduinkerke.

Maité is 11 jaar en zit in het 6de leerjaar en woont in Nieuwpoort. Haar hobby’s zijn paardrijden en atletiek. “Ik ben heel blij met de titel van kinderburgemeester. Ik zal mijn best doen om Koksijde nog beter en toffer te maken”, aldus Maité. “En ik wil graag mijn steentje bijdragen voor een nog mooiere natuur.”

Pittig detail, haar tweelingzus Maya Vanhee was vorig jaar lid van de kindergemeenteraad. De andere gemeenteraadsleden van de kindergemeenteraad zijn : voor de Vrije Basisschool De Ark: Pauline Geldhof en Luna Peeters; De Strandloper: Jasper Maes en Bradley Depelsmaeker; Vrije Basisschool Oostduinkerke: Lennert Depicker en Renée Lagrou; De Letterzee: Emma Dewaele en Younes Sente; Gemeentelijke Basisschool Koksijde : Camille Baes en Xander Victor en de Gemeentelijke Basisschool Oostduinkerke: Juliette Popeye en (kinderburgemeester) Maité Vanhee.

(CJK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier