Nieuwe KAJ-groep op Nieuwe Stad in Oostende

De KAJ'ers van de Nieuwe Stad hebben één gemeenschappelijke passie: voetbal. © Foto BVO
Redactie KW

Op de Nieuwe Stad in Oostende is een nieuwe KAJ-groep geboren. Op zondag 26 juni vond de startactiviteit plaats.

“De nieuwe KAJ-groep werd opgericht na maandenlang vindplaatsgericht werken rond deze site”, zegt educatief medewerker Gertjan Leplae. “De jongeren Bino, Abdi, Anthony, Jason en Natnael willen een nieuwe wind waaien door hun wijk. “We vinden dat er te veel gedaan wordt voor de ouderen en om de stad zelf een goed imago te geven, maar de jongeren in de verschillende wijken worden vergeten. Dat vinden wij erg jammer”, luidt het bij de groep. “Wij willen weer leven brengen in Oostende. Jongeren moeten weten dat wij initiatief nemen om ze dichter bij elkaar te brengen. Het moet hen activeren om ons te vergezellen in ons verhaal.”

Voetbaltornooi

“Er zijn tal van bijeenkomsten geweest om te bekijken welk toekomstbeeld zij voor zich zien, wat zij willen veranderen en hoe ze dit op termijn willen realiseren”, aldus Gertjan. “We hebben één gemeenschappelijke passie en dat is voetbal. Er ligt één voetbalpleintje in de Agora space, maar de jongeren vinden dat er toch dat iets meer mag gedaan worden voor hun favoriete sport. Daarom werd op zondag 26 juni een voetbaltornooi gespeeld. Het is een startactiviteit die de jongeren organiseren om hun groep in de kijker te zetten en omstaanders bewust te maken van hun passie.”

Een voetbaltornooitje was de startactiviteit van de nieuwe KAJ-groep op de Nieuwe Stad.
Een voetbaltornooitje was de startactiviteit van de nieuwe KAJ-groep op de Nieuwe Stad.© Foto BVO

“In de wijk zijn er veel jongeren die vaak te vinden zijn op het voetbalpleintje, maar daarnaast zijn er ook jongeren die thuis blijven en er gamen, leren of gewoon niets doen. Wij met onze groep willen deze jongeren naar buiten krijgen en een grote groep vormen, die activiteiten organiseert op regelmatige basis. Tweewekelijks zou er een activiteit plaatsvinden op de Nieuwe Stad. We hopen ook om in de toekomst een lokaal te kunnen verkrijgen in de buurt.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier