Nieuwe jeugdlokalen voor Chiro Oostveld in Oedelem

Redactie KW

De Chiro Oostveld kreeg goed en leuk nieuws van schepen van Jeugd, Gijs Degrande (N-VA). Er wordt werk gemaakt van de bouw van nieuwe lokalen. De huidige lokalen aan de parochiezaal in de Tinhoutstraat zijn al jaren in slechte staat en voldoen niet meer aan de huidige normen.

“Een oplossing leek lange tijd onmogelijk, maar daar brengen we nu verandering in met de bouw van nieuwe lokalen”, meldt Gijs Degrande. “De oplossing bestaat uit een nieuwbouw en uitbreiding van de huidige lokalen. Een zestal lokalen kunnen samen gevoegd worden tot één grotere speelruimte. Er is ook vraag naar een leidingslokaal en berging. Ook het sanitair moet aangepakt worden. Een langdurig huurovereenkomst met de buren is gesloten voor het gebruik van 1.200 vierkante meter buitenspeelruimte”.

Dossier

Samen met de Chiro, de jeugd- en technische dienst wordt een dossier klaar gemaakt voor de gemeenteraad. “Samen met schepen Jef Vansteenhuyse (N-VA) zochten we alvast de nodige middelen om deze nieuwe investering mogelijk te maken. We hopen het dossier vlot en goed te kunnen uitwerken. Ook andere jeugdverenigingen blijven niet in de kou staan. In Sint-Joris komen er bijkomende lokalen en speelruimte en het nieuwe scoutslokaal in Beernem komt eraan. Daarnaast werken we aan uitbreiding van Oranje en KLJ”. (Regi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier