Nieuwe hoofdleider voor KSA Bissegem

We zien hoofdleider Bart Catteeuw vooraan. Achteraan staan leiders Kjell Thuyllie, Semmy Es, Colin Lavaert, Louis Verleysen, Wesley Devos, Thomas Eeckhout en Stephen Bonte. Maxim Antoine ontbreekt op de foto. © (EDB - foto EDB)
Redactie KW

Bart Catteeuw (21) volgt Joey Devos (22) op als hoofdleider van KSA Vikingers Bissegem. Hij gaat dit engagement voor twee jaar aan.

Bart Catteeuw volgde na zijn opleiding Textielontwerp in PTI Kortrijk grafische en digitale media in Arteveldehogeschool Gent. Hij is net afgestudeerd en werkzoekend. Bart is al 16 jaar lid van KSA Bissegem. “Ik heb het altijd fijn gevonden. Voetballen was niet voor mij weggelegd. Ik heb dit drie jaar gedaan voor de leute, maar was niet van de besten. Ik maakte uiteindelijk de keuze voor de ksa, want het voetballen was veel te competitief, en dan ging de leute plaats maken voor competitie. Boogschieten heb ik een jaar of acht gedaan. Ik was koning in de Bissegemse club op mijn veertiende en ben dat jaar ook provinciaal kampioen geweest.”

“Bère geestige bende”

Bart kent nu hij zijn vijfde jaar als leider start de groep heel goed. “Ik weet hoe ze in elkaar zitten. Ik wil als hoofdleider de lijn van mijn broer Hans doorzetten. Hij was de hoofdleider voor Joey. Soms zal het moeilijk zijn, want de andere leiders blijven je vrienden, maar toch moet je weten hoe ze aan te pakken. We maken veel plezier, maar we weten ook wanneer er moet gewerkt worden.” De ban waar Bart dit jaar leider van zal zijn, is de jongknapen van het derde en vierde leerjaar. “Ik deed al twee jaar de tiptoppers van het vijfde en zesde leerjaar, een jaar de jongknapen en een jaar de oudsten. Enkel bij de kabouters stond ik nog niet. Ik zou die jongsten ook wel eens onder mijn hoede nemen.” Voor Bart heeft elke groep zijn charmes. “De jongere kinderen maken vlugger ruzie over iets kleins, waar je als leider moet tussen komen en de probleempjes voor beide partijen moet oplossen. De oudsten zijn dan een groep ‘kastaars’, maar je moet weten hoe je hen aanpakt, en dit is ook een ‘bère geestige bende’.”

Barbecue en startdag

Op zondag 10 september start KSA Bissegem met de jaarlijkse barbecue. “Wie zin heeft kan altijd nog aanschuiven, of gewoon iets komen drinken en de leiding leren kennen.” De eerste drie zaterdagen mogen kinderen of jongeren eens proberen voor ze inschrijven. “Er staan speciale activiteiten op het programma.” Op zaterdag 16 september start de werking opnieuw om 14 uur. Er staan twee of drie leiders per ban of afdeling. “Normaal gezien komen er volgend jaar zes of zeven leiders bij. We hebben ook een oudleidingban op wie we kunnen beroep doen voor hulp op evenementen of tijdens de examenperiode als er enkele leiders minder zijn.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier