Nieuwe gebouwen op Roeselaarse Kerelsplein feestelijk ingehuldigd

Redactie KW

Een jaar nadat de uitbreidingswerken startten, konden de nieuwe gebouwen op donderdag 19 februari worden ingehuldigd. Het waren de schepenen Michèle Hostekint en Nathalie Muylle die de plechtigheid leidden, alvorens de kleurrijke ballonnen feestelijk de lucht ingingen.

Het Kerelsplein is een begrip in Roeselare als het om jeugd- en speelpleinwerking gaat. Maar de lokalen achteraan op de site raakten stilaan verouderd, en in 2011 werden ze uit gebruik genomen : kleuterwerking en refter verhuisden tijdelijk naar andere bestaande lokalen, in afwachting van een nieuw gebouw.

Het hele bouwproject, van ontwerp tot bouw en afwerking, werd uitgevoerd door de eigen stadsdienst Gebouwen. Door de integratie van de bestaande lokalen van de laagbouw in het nieuwe gebouw, kan het bestaande sanitair nu beter gebruikt worden. De werken zijn dus meteen ook een complete opwaardering van de oorspronkelijke laagbouw.

Glijdende letters

Aan de inkom, rond de trappen en het hellend vlak, is een zes meter hoge stalen sculptuur voortaan een echte een blikvanger. Het centrale beeld heeft de vorm van een glijbaan, waar de letters KERELSPLEIN van afglijden.

Het kleutergebeuren staat dicht bij het onthaal en biedt zo een warme omgeving, met plaats voor betrokkenheid van de ouders. Het is de bedoeling dat de ouders hun kinderen tot in het kleuterlokaal brengen en zich niet beperken tot het afzetten aan de poort. Door het onthaal van de vakantiewerkingen te centraliseren, is er niet alleen een vlottere toegang, maar ook een beter overzicht, wat het veiligheidsgevoel en de mogelijkheden tot contact met de ouders alleen maar vergroot. (JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier