Nieuwe directeur voor basisonderwijs Dominiek Savio in Gits

Annabel Deneckere (links) start als directeur van Basisonderwijs Dominiek Savio. Zij volgt in die functie Annelies Benoit op die orthopedagoog wordt binnen Dominiek Savio, afdeling kinderen. © Foto JD
Redactie KW

Na de kerstvakantie startte Annabel Deneckere als directeur van Basisonderwijs Dominiek Savio. Ze neemt de fakkel over van Annelies Benoit.

Sinds afgelopen maandag 9 januari is Annabel Deneckere officieel de nieuwe directeur van Basisonderwijs Dominiek Savio. Annabel werkte zich een maand in en is nu klaar voor deze uitdaging.

Annabel Deneckere werkte voorheen al onder meer als gevangenisdirecteur in Ieper en als opleidingscoördinator van de opleiding ergotherapie in Howest.

Bewuste keuze

“Aanvankelijk wilde ik leerkracht lager onderwijs worden”, duidt Annabel. “Toch volgde ik de opleiding pedagogische wetenschappen. Tijdens mijn opleiding deed ik stage binnen het buitengewoon lager onderwijs. In deze functie van directeur vind ik een ideale combinatie.”

“Ik koos bewust voor Dominiek Savio”, vervolgt Annabel. “Ik kan mij volledig vinden in de visie van de school. Ook de verschillende ontmoetingen in het kader van stages en bachelorproeven lieten altijd een goede indruk na.”

Tot op heden was Annelies Benoit directeur van Basisonderwijs Dominiek Savio. “Ik startte als directeur begin januari 2011, na enkele jaren ontwikkelingssamenwerking in El Salvador”, reconstrueert Annelies. “Tussendoor deed ik twee jaar ervaring op binnen Secundair Onderwijs Dominiek Savio.”

Vandaag kiest ze voor de job van orthopedagoog binnen Dominiek Savio, afdeling kinderen. “Ik miste het nauwe contact met de kinderen, ouders en collega’s”, vervolgt Annelies. “De job van orthopedagoog lijkt mij een rijke pedagogische uitdaging.”

“Als directeur maakte ik mooie ervaringen mee”, mijmert Annelies. “Het is moeilijk er één uit te kiezen. Ik denk vooral aan de talenten van de kinderen en van het schoolteam. De warme genegenheid waarmee de teamleden onze kinderen doen stralen is dagelijks te zien en te voelen als je door onze school wandelt.”

“En ik voelde die nog des te meer tijdens onze fenomenale projectweek, ons schoolfeest over sprookjes, onze kerstvieringen … maar evengoed tijdens de terugkomdoorlichting waar de kracht, het talent en de deskundigheid van ons warm team erkend werd.”

Inzet en engagement

Philip Vanneste is gedelegeerd bestuurder Dienstencentrum GID(t)S, dat is de groep waartoe Dominiek Savio behoort, hij pikt in: “Wij willen Annelies Benoit uitdrukkelijk danken voor haar inzet en engagement van de voorbije jaren. Zij nam de directiefunctie met veel deskundigheid, enthousiasme en gedrevenheid op. Evengoed zijn we verheugd dat Annabel Deneckere ons team vervoegt. We wensen beide dames alle succes toe.” (JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier