Nieuwe campus van Tordale officieel geopend in Lichtervelde

© Kurt Desplenter
Redactie KW

Onder grote belangstelling van genodigden en bewoners werd woensdagavond 30 april de nieuwe campus van Huize Tordale op de site Vancoillie in Lichtervelde officieel voor open verklaard.

Anderhalve maand terug, op de Dag van de Zorg, zette de site de deuren nog open voor meer dan 1.000 nieuwsgierigen. Sindsdien schoot de dagbesteding uit de startblokken en werd onder meer een kruidentuin aangelegd. Nu er volop geleefd wordt in de studio’s en het wooncomplex, waar mensen met een verstandelijke beperking hun intrek hebben genomen, werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om het glas te heffen. De afgelopen jaren werd namelijk hard geijverd naar een herbestemming van de site. Uiteindelijk werd een ideale partner gevonden in Tordale, dat op zoek was naar onder meer een nieuw onderkomen voor de bewoners van hun Lichterveldse bijhuizen De Biekorf en De Klinker.

Slot van reeks bouwprojecten

Met de Site Vancoillie sluit vzw Tordale nu een spectaculair hoofdstuk af van een reeks bouwprojecten. De vzw moderniseerde de laatste jaren verschillende voorzieningen. Daarnaast werd een nieuw MPI (Medisch Pedagogisch Instituut) op poten gezet en nu kreeg dus ook de site een geslaagde facelift. Het kostenplaatje van al deze bouwwerkzaamheden wordt geraamd op om en bij de 10 miljoen euro. “We hopen dat we in de toekomst nog meer geslaagde projecten van dit kaliber kunnen afwerken”, aldus de voorzitter van Huize Tordale, Patrick Muylle.

(MH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier