Nieuwe basisschool voor Zedelgem

Xavier Vandaele, directeur VBS Het Dorp, en Ann Stael, algemeen directrice van de scholengroep Sint-Rembert Torhout, geven de voorkeur aan een nieuwe site voor de school. © Foto DLZ
Redactie KW

VBS Het Dorp kijkt uit naar een nieuwe ruimte in het centrum.

De vrije basisschool Het Dorp heeft twee vestigingen: een kleuterafdeling en het eerste en tweede leerjaar op het Kerkplein en de hogere leerjaren in de voormalige Sint-Leoschool van de Broeders Xaverianen in de Groenestraat. “In plaats van de renovatie van de bestaande sites geeft het schoolbestuur de voorkeur aan de bouw van een nieuwe school op een andere site”, duidt algemeen directeur Ann Stael.

Twee jaar geleden werd de school opgenomen in de scholengroep Sint-Rembert Torhout. “Als scholengroep namen we de bezorgdheid rond de infrastructuur op de beide sites over van het vorige schoolbestuur”, zegt Ann Stael, algemeen directeur van de scholengroep Sint-Rembert Torhout. “In alle stilte onderzochten we de voorbije jaren enkele pistes.” Na onderzoek en overleg geeft het schoolbestuur de voorkeur aan de bouw van een nieuwe school voor alle leerjaren op een nieuwe site.”

“We vroegen aan de gemeente Zedelgem om een ruimte in het centrum te voorzien. Voor een nieuwe basisschool”, zegt Ann Stael. ” Een verhuizing naar de nieuwe school zou ten vroegste over vijf jaar mogelijk zijn. Mocht blijken dat het plan voor een nieuwe school financieel niet haalbaar is, dan zullen we het toch moeten laten varen en aan de bestaande sites werken.” (DLZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier