Nieuwe basisschool Stasegem krijgt groen licht

Redactie KW

Dat besliste de gemeenteraad van Harelbeke maandagavond.

De studieopdracht rond ‘ontwerp en realisatie nieuwe basischool Stasegem’ is afgerond. De gemeenteraad keurde het bestek, raming en gunnungwijze goed. De uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op ruim 460.000 euro btw incluis.

Sinds geruime tijd kampt de stedelijke basischool Stasegem met plaatsgebrek. “Ze werd 40 jaar geleden gebouwd en geraakt in toenemende mate minder geschikt”, zegt schepen van onderwijs Patrick Claerhout (N.VA). In 2011 deed het departement Werken, Ondernemen en Leren een subsidieaanvraag bij Agion voor de bouw van een nieuwe school. “Het OVSG meldde ons dat er tegen eind 2016 een goedkeuring komt van de gevraagde subsidies. Daarom is het nu aangewezen de procedure te starten voor het aanstellen van een ontwerper voor deze opdracht.”

In het kader van de ‘Studieopdracht ontwerp en realisatie nieuwe basischool Stasegem’ werd een bestek opgesteld door het departement grondgebiedszaken. De uitgave wordt geraamd op 384.000 euro exclusief btw en 464.640 euro inclusief btw. De gemeenteraad keurde het bestek unaniem goed. “Normaal gezien moet alles afgerond zijn tegen eind mei“, aldus nog de schepen.

(PVH/LOO)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier