Nieuwbouw voor de Tieltse jeugd in het stadspark

Het nieuwe jeugdcomplex komt op en rond de huidige petanqueterreinen aan de overkant van Beukenhove in het stadspark. (Foto Ronny Neirinck)
Lieven Vancoillie

Het schrijnend gebrek aan deftige lokalen voor jeugdverenigingen wil het stadsbestuur opvangen door de bouw van een nieuw complex in het stadspark.

Het nieuwe complex wordt 800 vierkante meter groot en zal naast lokalen ook opbergruimte huisvesten. Dat complex komt in het stadspark, op de plek van de in onbruik geraakte petanquebanen aan de overkant van Beukenhove in het stadspark.

Architect Reinald Verleye werd aangesteld als ontwerper. “We hebben hem de opdracht gegeven de plannen op te stellen volgens de wensen die we ontvangen hebben van de KSA, de Chiro, de Kleine Torenvalk en andere gebruikers”, zegt jeugdschepen Margot Baekelandt (SP.A).

Het plan voor het nieuwe jeugdcomplex wordt op de eerstvolgende jeugdraad voorgesteld. “Daarna volgt nog de aanbestedingsprocedure. Alles alles goed gaat zullen de werken in de tweede helft van 2016 kunnen beginnen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier