Nieuwbouw Chiro Hulste komt er nog voor grote vakantie

De nieuwbouw. © GF
Redactie KW

Nu de afbraakwerken zo goed als afgelopen zijn, kan men starten met de bouw van nieuwe lokalen op de terreinen van Chiro Hulste.

De werken gaan van start in de week van 25 april en zouden tegen de grote vakantie moeten afgerond zijn. Er werd al langer gesproken over een nieuw gebouw voor Chiro De Sprokkels. Dat komt er nu heel binnenkort. De nieuwbouw zal groter zijn dan de oude lokalen en heeft zelfs een tweede verdieping. Daardoor is er een grote speelruimte en kunnen er meer activiteiten gepland worden zoals slaapavonden. Er komen zes nieuwe toiletten bij, net als douches, een keuken, een leidingslokaal en een materiaalkot.

De afbraakwerken die afgelopen weekend plaatsvonden, zijn goed verlopen. De volledige leidingsploeg hielp mee, onder begeleiding van Ward Demyttenare. Ook enkele ouders zijn ingegaan op de oproep om te komen helpen.

Nu de afbraakwerken erop zitten, neemt de aannemer het over. De nieuwbouwwerken starten, als alles goed verloopt, in de week van 25 april. De ruwbouw zal af zijn tegen het weekend van 6 mei. “Dan vindt ons feestweekend plaats, want we bestaan 25 jaar”, aldus leider Wietse Callens. De ruwbouw zal bewust geen binnenmuren bevatten omdat nog moet beslist worden over de indeling van de nieuwe lokalen. De binnenmuren worden door de leiding en enkele vrijwilligers gemetst om de kosten te drukken. Tegen de grote vakantie zou alles afgewerkt moeten zijn. Er blijven ook enkele oude gebouwen staan, maar die worden nog gerenoveerd. Er komt centrale verwarming, nieuwe isolatie en nieuwe ramen en deuren, net als twee nooddeuren.

Leider Wietse Callens : “We kijken als leiding enorm uit naar de nieuwbouw. De oude lokalen stelden zo goed als niets meer voor. In de winter was het er bijvoorbeeld ijskoud. Ook konden de ruimtes niet afgesloten worden. We zijn dus zeer enthousiast dat we dit als jeugdbeweging mogen meemaken en realiseren.”

(EDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier