Nieuwbouw basisschool De Verrekijker ingehuldigd in Rumbeke

Burgemeester Kris Declercq mocht dit weekend de nieuwbouw in De Verrekijker openen. (Foto Jos)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Door capaciteitsproblemen was uitbreiding noodzakelijk voor basisschool De Verrekijker in Rumbeke. Bovenop de kleuterafdeling kwamen er zes nieuwe lokalen.

Basisschool De Verrekijker uit de Kloosterstraat in Rumbeke kampt al een hele tijd met capaciteitsproblemen. In 2008 telde de school nog 252 leerlingen, op vandaag zijn dat er 426. Een gigantische groei die voor de nodige problemen zorgt. Uitbreiding was nodig. Een dossier werd ingediend en in 2012 en 2013 konden er al vrij snel budgetten vrijgemaakt worden.

Met deze budgetten kon De Verrekijker het schoolgebouw uitbreiden met zes lokalen, bovenop de kleuterafdeling. Hier vinden de kinderen van de eerste graad een plaats, er is ook ruimte voor een computerlokaal en in de toekomst ook voor een bibliotheek. Daarmee verdwijnen er heel wat ‘spanningen’, al liggen er nog enkele dossiers op de plank.

Zo is er nog de heraanleg van de kleuterspeelplaats, een nieuwe turnzaal, herschikking van de administratieve lokalen, vodloende overdekte buitenruimte creëren, fietsenbergplaats, enz.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier