Nieuw schooltje Schuiferskapelle krijgt de naam ‘De Dorpsparel’

Het nieuwe schoolteam is er klaar voor. We zien ondaan v.l.n.r. directrice Vannessa Truyen, juf Emmy Vanluchene, juf Lieve Van Leemput, juf Barbara Verhenne en juf Heleen De Craemer. Bovenaan zien we mede-oprichter Wim Debaets en directeur van de scholengroep Daniël De Coninck. (Foto RDC)
Redactie KW

Het nieuwe schooltje dat De Springplank uit de Tulpenlaan in Tielt wil oprichten in Schuiferskapelle krijgt meer en meer vorm.

Dinsdagavond kwamen zo’n 80 ouders en geïnteresseerden afgezakt naar de informatieavond rond de nieuwe school in Schuiferskapelle in Club 77. “Ik ben enorm blij hier zoveel mensen te mogen ontmoeten”, zei directrice Vanessa Truyen bij aanvang van de vergadering. “We hadden in totaal 50stoelen neergezet en we zijn tevreden dat we er een pak hebben moeten bijzetten.”

De ouders werden verwend, want terwijl de schoolvisie uit de doeken werd gedaan, serveerde het nieuwe schoolteam gratis drankjes. “We willen hier geen school neerpoten die focust op wat de kinderen niet kunnen. Neen, we moeten ons toespitsen op wat de kinderen net wel kunnen. De leerlingen moeten hier zichzelf zijn en moeten ook leren hun plan trekken door zich een half uur bezig te houden zonder strenge begeleiding. Hier gaan we niet starten vanuit het leerplan, maar starten we vanuit het kind.”zei mede-oprichter Wim Debaets.

Inschrijvingen

Ook al is het nog niet zeker dat de school er komt, toch is de hele organisatie in kannen en kruiken. De schooluren, het middagmaal, de voor- en naschoolse opvang, de prijs voor appeltjes tijdens de speeltijd en zelfs de zwemlessen. Maar voor het zover is moet de school eerst opgericht worden natuurlijk. Zoals bekend moeten daarvoor 40 kinderen ingeschreven zijn waarvan minimum 16 kleuters en minimum 16 lagere schoolkinderen. Vooral voor dat laatste lig ik ‘s nachts wat wakker”, aldus nog Vanessa.

Maar de inschrijvingen lopen vlot. Op dit moment zouden al ‘een tiental’ kinderen ingeschreven zijn. “We hopen tegen begin juli aan 30 te zitten, zodat we wat gerust zijn”, zegt juf Lieve Van Leemput. Zij zal les geven bij de kleinste kleutertjes. “Want pas dan kunnen we alles in gereedheid brengen. Op 1 september is het eigenlijk al te laat.”

(RDC-foto RDC)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt van vrijdag 30 mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier