Nieuw record voor derde Schaakmarathon in Oostende

De leerlingen van MPIGO De Vloedlijn waren ook talrijk aanwezig. Emanuel en Nick kwamen liever schaken dan op schoolreis te gaan © FR
Redactie KW

Acht Oostendse basisscholen, goed voor 224 leerlingen van vierde en vijfde leerjaar, hebben vandaag deelgenomen aan de derde schaakmarathon, een initiatief van schaakmeester Kevan Seynaeve, in samenwerking met de K.O.S.K. en Stad Oostende.

Meteen werd een nieuw record gevestigd. Er werd gespeeld op 120 borden. Schaken op jonge leeftijd blijkt bijzonder positief te zijn voor de concentratie en de individuele motivatie. Volgend schooljaar wordt het schaakproject in de acht scholen nog uitgebreid, van drie maanden naar negen maanden.

Het project werd vijf jaar geleden, in enkele leerklassen, met succes opgestart in MPIGO De Vloedlijn en groeit elk schooljaar! “Schaken is volledig geïntegreerd in het leerprogramma en dat zorgt voor bijkomende individuele en klassikale motivatie,” zegt directeur John Borny!

Onderwijsschepen Tom Germonpré was ook aanwezig. “De Stad steunt het project omdat schaken op school niet alleen educatief maar ook naar de opvoeding toe, heel interessant is. Ik speel thuis ook schaak met mijn kinderen. De kleinste is vijf en hij is zot van het spelletje!”

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier