Nieuw logo en uniform voor Drumband Heilige Familie

(Foto DS)
Redactie KW

Ieper – De Drumband Heilige Familie krijgt op zondag 2 maart een nieuw uniform.

“Twee jaar geleden startten we met het ontwerp van een logo”, zegt Reinhart De Grendel, leerkracht Beeldende Kunsten en lid van het Drumbandcomité. “We hebben het zo trendy mogelijk gemaakt. De poppy in het logo is een verwijzing naar het historisch verleden en ‘In Flanders Fields’. De vorm staat symbool voor het speelse en dynamische van de Drumband.”

Maatwerk

Toen het logo af was, kon de ontwikkeling van het nieuwe uniform beginnen. Reinhart: “Voor de bovenkledij kozen we voor een outfit die in alle weersomstandigheden comfortabel aanvoelt. De gestreepte marinestijl is een knipoog naar onze stad die niet ver van de Vlaamse kust ligt. De zwarte driekwartbroek verwijst naar de jeugd met een persoonlijkheid. De leden krijgen ook een bijpassende hoed.”

Samoeraivlag

De nieuwe outfit komt er door de financiële steun van het schoolbestuur. Adjunct-directeur Yves Carton: “Het eerste uniform uit 1985 was een fluwelen broek met grijze sweater en schoollogo. Nu is alles veel moderner.”

“Reinhart De Grendel bedacht en tekende het concept van de Samoeraivlagjes. Techniekleerkracht Benoit Mouton realiseerde de technische kant zodat iedereen het vlagje kan dragen op de rug. Via Wilfried Vermeulen kregen we ook financiële hulp van Kiwanis Ieper. We zien het schoolbestuur en Kiwanis erg dankbaar.”

De Gevleugelde Stad

Directeur Yvan Cauwelier richtte het trommelkorps op in 1985. “Het muzikaal project kreeg in de voorbije jaren ook steeds de steun van de vorige directeur Guido Soufflet”, zegt Reinhart. “De nieuwe directeur Matthias Archie is gelukkig ook enthousiast over de drumband. De leden hoeven overigens niets te betalen voor hun opleiding en het uniform. Voor dirigent Wim Sijnave waren de nieuwe huisstijl en het splinternieuwe uniform een teken om ook muzikaal aan de slag te gaan. Hij schreef nieuwe muziek die we op zondag 2 maart om 11 uur tijdens onze tweede winterbarbecue voorstellen. Ook tijdens De Gevleugelde Stad op vrijdag 11 en zaterdag 12 april stellen we ons nieuwe uniform en de nieuwe muziek voor aan het grote publiek.” (DS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier