Nieuw jeugdheem op wijk Sint-Pieter

Redactie KW

Chiro Kierewiet en het jeugdatelier afdeling Sint-Pieter hebben tijdelijk hun intrek genomen in de Vrije Basisschool Sint-Pieter. Aanleiding daartoe is het renovatieproject op hun site.

Nadat op twee april Chiro Kierewiet reeds een grote afbraakfuif had gehouden zijn vorige week de eerste werkzaamheden begonnen op de site waar zowel het jeugdatelier afdeling Sint-Pieter als Chiro Kierewiet hun onderkomen hebben.

Complete renovatie

De houten gebouwen van beide verenigingen werden reeds half gesloopt om binnenkort volledig nieuw te worden opgebouwd. “In totaal wordt voor het ganse project 400.000 euro budget voorzien”, licht burgemeester Francis Benoit toe. “Alles wordt volledig nieuw opgebouwd en we hopen dat tegen eind juni volgend jaar alles klaar zal zijn. Enkel het ‘witte heem’ blijft behouden omdat dit later werd opgetrokken dan het ‘bruine heem’.”

Het ‘Witte Heem’ dat fungeert als polyvalente zaal zal dan ook in een later stadium een opknapbeurt krijgen. “Op de plaats waar het ‘bruine heem’ stond komen vier nieuwe lokalen voor de leden en een nieuw leiderslokaal. Nadien krijgt ook het Witte heem een volledige opknapbeurt met onder meer nieuwe ramen, elektriciteit en verwarming. Tevens komt er ook een volledig nieuwe sanitaire blok en extra berging voor de jeugdverenging. Voor het jeugdatelier afdeling Sint-Pieter wordt aansluitend aan het ‘Witte Heem’ een volledig nieuw gebouw opgetrokken die ook een gedeelte van het grasveld zal innemen. Om het project te verwezenlijken nam de gemeente architect Lieve Creupelant onder de arm. (NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier